Nationens tilstand

Posted on by

“Eksemplet på de troende i deres indbyrdes og gensidige kærlighed, solidaritet og barmhjertighed er ligesom en krop; hvis en legemsdel/organ bliver syg, vil resten af kroppen blive påvirket af søvnløshed og feber.”
– Profeten Muhammad (sallaAllahu alaihi wa salem) (Sahih al-Bukhari 6011)

Hvis din finger, arm, eller en anden del af din krop er såret påvirker det hele din tilstand. Du vil have svært ved at sove på grund af smerten og en infektion kan udvikle feber i hele kroppen.

Profeten (sallaAllahu alaihi wa salem) beskrev denne Ummah som én krop.

Derfor er denne muslimske Ummah, uanset muslimernes geografiske placering, sprog, klan, farve eller køn som en enkelt krop.
Hvis vi hører, at en del af denne Ummah bliver undertrykt, så bør vi alle føle denne smerte og gøre vores bedste for at hjælpe.

Allaah siger i Koranen, surah Al-Hujrat 49:10
”Sandelig de troende er brødre”
(oversættelse af betydningen)

Dette broderskab indebærer et ansvar. Ligesom familiebåndet i enhver husstand indebærer ansvar, har det Islamiske broderskab også ansvar. Eksempler på dette ansvar er at ønske hinanden godt, at være der for hinanden, at støtte og hjælpe hinanden som muslimske brødre og søstre.

Det er ikke en muslimsk egenskab at være ligeglad, fraværende, materialistisk eller egoistisk tænkende når det kommer til ens tro og ens brødre og søstre.

Nyheder fra vores ummah: